torstai 28. heinäkuuta 2011

Kasvimaan kuulumisia

Kasvimaa on päässyt ikäänkuin ihan pikkuisen unohtumaan. No, kesäkuussa kaikkinainen puutarhurointi oli vähän jäissä sairastelun takia ja sen jälkeen onkin ollut pääsääntöisesti joko liian kuumaa tai liian sateista, että olisi viitsinyt vaivautua. Tänään heitin itseni niskaperse-otteella kasvimaalle katsomaan tapahtunutta damagea.

Tilli, se iankaiken vanha on itänyt paikoin. Muutama hentoinen tillintaimi löytyi rikkaruohojen seasta. Kyllä siitä riittänee ainakin kerraksi höystöä uusille perunoille, kunhan tuosta vähän kasvavat. Salaattirivissä ei näy sitten mitään, mikä muistuttaisi salaattia edes etäisesti.
Pinaatti on myös tuomittu epäonnistuneeksi. Se ei itänyt alun alkaenkaan ja löysin penkistä vain muutaman pinaatiksi luettavissa olevan taimen. Nyt en löytänyt enää niitäkään.
Sipuliahan minulla oli kolmea sorttia, puna-, kelta- ja hopeasipulia. Harmi kyllä en muista missä järjestyksessä niitä istutin omiin riveihinsä, mutta väristä päätellen punasipuli on keskellä. Se onkin varsin pontevasti lähtenyt kasvamaan. Yhden rivin sipulit (epäilen sitä hopeasipuliksi) ovat aika vaivaisia ja kolmannen rivin (eli todennäköisesti se tavallinen keltasipuli) ovat ok.

Perunat sen sijaan ovat kiitollisia kasvatettavia. Kun piti huolen että ne pääsivät hyvään kasvuun, ei rikkaruohoilla ole ollut paljon sananvaltaa penkissä. Peruna peittää ne hyvin. Tänään raivasin perunapenkeistä lähinnä ne suurimmat rikkaruohot, jotka yrittävät kurottaa perunoiden ylitse. Yhden juuret olivat lähellä perunaa ja nykäistessäni rikan irti maasta paljastui pieni, mutta kaunis perunanmukula. Ehkä siis ei ole ihan hukkaan mennyt laiskottelu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti