keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Mistä kaikki alkoi?

Jos puutarhasta puhutaan, niin se sai alkunsa kaiketi vuonna 1933 tai joskus silloin, kun mummu meni naimisiin vaarin kanssa ja muutti vaarin kotitilalle Nurmijärven Raalan kylään. Oma talo rakennettiin ja mummu on aina ollut kaiken kauniin ja hyödyllisen perään, joten puutarha oli selvä juttu. Niistä ajoista on tultu monen mutkan kautta tähän.


Tämä blogi sai puolestaan alkunsa selatessani vanhaa puutarhalehteä, jossa puhuttiin puutarhablogeista. Aluksi ajattelin lisääväni puutarhajuttuja henkilökohtaiseen blogiini, mutta näin sitten paremmaksi perustaa oman blogin. Ikuinen tämä blogi ei ole, tämä tulee todennäköisesti syksyllä unohtumaan, koska muutan takaisin Tampereelle. Mutta onhan tässä loppukevät ja koko kesä aikaa blogata ahkerasti.

Minulle tämä piha on lapsuuden piha, täällä on kaikki penskavuodet leikitty siskon kanssa, nypitty äidin ohjaamana rikkaruohoja porkkanapenkeistä ja syöty mummun kanssa omenoita. Olemme siskon (ja mummun) kanssa jonkin sortin puutarhaintoilijoita, mutta jos haluat nähdä kauden muotikasveja, satoja lajeja ja lajikkeita, täydellisen nurmikon ja muuta, mitä kutsuisin termillä "fancy", niin sitä täältä ei löydy. Meidän puutarhurointi on varsin laiskaa ja suuria muutoksia välttelevää, me kutsuisimme sitä järkeväksi, joku muu silkaksi leväperäisyydeksi. Mutta toisaalta: meillä ei ole tarvetta päteä puutarhamme kanssa. Se on mikä se on. Mikä se sitten on, se selvinnee tulevista päivityksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti